Udtalelser fra gruppeforløb med piger

Her finder du udtalelser fra deltagere i et gruppeforløb,
som jeg har gennemført i en 7. klasses pigegruppe pga. pigefnidder.

Hvad synes du om forløbet?

 • Jeg synes, at det har været et rigtig godt forløb, jeg har lært meget om at føle, at jeg er ok og respektere hinandens væremåde.
 • Det var godt og sjovt, men man fik også en forståelse for nogle af pigerne, som man ikke havde før.
 • Det har været et fedt forløb, med nogle spændende emner som vi har taget op. Jeg synes at der været en dejlig rolig atmosfære mellem os alle 7 når vi har været hos dig. Man har virkelig kunne åbne sig ved hele forløbet, mere end jeg overhovedet troede jeg kunne. Jeg kom ud med et åbent sind og fri for alle tanker.

Hvordan kan du bruge det, vi har arbejdet med, fremover?

 • Vide at de følelser, jeg har, er ægte, og at det er helt okay at have mange tanker, men de er ikke altid rigtige. Jeg kan bruge det til at forstå, at det hele ikke er sort og at mine tanker ikke skal have så meget kontrol over mig. Jeg har også lært, at hvis jeg accepterer mig selv, kan jeg også lettere acceptere andre. (Det er bare en god ting at lære i det hele taget.)
 • Det, jeg kan bruge fremover, er ikke at blive sur over små ting i livet, og respektere at folk er, som de er. Jeg har også lært, at bare fordi nogle bliver sure eller siger, at jeg er irriterende, så skal jeg acceptere mig selv og mine fejl og ikke blive sur på mig selv.
 • Der vil være nogle meget irriterende mennesker i livet, men du har lært mig nogle tricks, til hvordan man undgår at leve dårligt pga. dem.

Hvordan oplever du, at det har påvirket forståelsen for hinanden i pigegruppen?

 • Jeg synes, at vi har lært, at hvis en af os er ked af det, ved vi, hvad vi skal gøre. Og at hvis jeg syntes der er en, der har gjort noget, der har irriteret mig, ved jeg hvad jeg skal gøre.
 • Jeg har fået et indblik af at pigerne nogle gange har masker på hvor jeg troede, at det bare var sådan de var, og det har åbnet mine øjne i forhold til at forstå maskerne mere.
 • Positivt, vi snakker meget om forløbene og jeg kan se, at det har hjulpet hos mange, og også på mig selv.
 • Når vi er inde i selve rummet til coachingen hjælper det utroligt meget med at forstå hinanden, men det er lidt svært at få det ud af lokalet og ind i hverdagen. Derfor tror jeg at det ville være godt at have nogle flere timer med dig! (Det har mest hjulpet mig selv)

Hvilke øvelser synes du har været de bedste/mest øjenåbnende?

 • Den øvelse med at i starte bare lige og sidde og finde sig selv, det var rigtigt rart. Og man fik en dejlig fornemmelse i kroppen bagefter.
 • Jeg kan ikke huske dem alle sammen, men en af dem var helt klart det med maskerne og det der med at man fx ikke “må” være jaloux, men man vil det faktisk godt / er det selv i nogle situationer. Mest fordi at man opdager ting om sig selv som man ikke har lagt mærke til.
 • Da vi skulle tage nogle billedkort og ud fra dem forklare, hvordan vi havde det, og da vi skulle beskrive en vrede inden i os. Vi skulle en af de første gange udfylde et papir, der gjorde mig rigtig glad og det gjorde, at jeg følte mig okay.
 • Den med maskerne – det fik mig til at se nogle personer, inklusiv mig selv, også brugte nogle bestemte masker. Jeg tror nu bare, at der er nogle, som er blevet begravet i sine masker…
 • Generelt dem alle sammen, men dér hvor vi skulle sætte klistermærker på hinanden hvor der stod om ens gode egenskaber. Men også afslapningsøvelsen i starten var rigtig dejlig.

Hvad ville du gerne have mere af og hvad kunne evt. have gjort forløbet endnu bedre?

 • Jeg synes at det rigtig godt med os alle sammen, men jeg ville ønske at vi også kunne få noget tid alene med til at snakke mere privat med problemer og skolen
 • Det hele, alt var godt og jeg ville ønske at det kunne blive ved
 • Flere timer med dig
 • Jeg synes at det hele var meget godt planlagt, så jeg kunne ikke rigtig bede om andet end mere klistermærkeleg
 • Jeg synes, det har være et godt men alt alt alt ALT!!!!! for kort forløb. Vi har brug for flere timer med dig.  jeg ved skam godt at vi også selv skal tage ansvar og gøre noget ved pigegruppen, men flere timer ville være det bedste lige nu!
 • Jeg synes igen, at det har været rigtig dejligt og lærerigt at have dig, man kan godt mærke at der ikke er ligeså mange problemer som der plejer. Jeg kunne godt tænke mig at have noget tid med dig alene. Den dag vi var sammen med dig var den bedste dag på ugen alle gange!!
 • Tusind tak for et fedt forløb med sjove lege, spændene tests og tillidsøvelser.
 • Det har været et dejligt forløb med masser af lærdom og gode minder. Jeg har fået forstærket selvtilliden og en masse andet. Jeg er glad for at vi fik mulighed for at have dig, Anette, og ville ønske for alle andre teenagepiger, at de prøver det samme. Så 1000 tak